Wat moet u weten over het gebruik van BCAA?

Voor sporters die regelmatig trainingen uitvoeren in de sportschool zullen eiwitshakes geen nieuw concept zijn. Het idee achter deze eiwitshakes is een sneller herstel van uw spieren, zodat u eerder aan een volgende training kunt beginnen. Over een langere termijn zal dit zorgen voor een grotere toename van uw spiermassa. Doordat eiwitshakes in tal van verschillende soorten voorkomen, is niet altijd even duidelijk welke eiwitshakes voor welk moment gebruikt moeten worden. Zo zijn er eiwitshakes die specifiek bedoeld zijn voor de periode na een training, eiwitshakes die voorafgaand aan een training gebruikt kunnen worden, enzovoorts. Het is erg belangrijk om de juiste shakes op het juiste moment te gebruiken, om het effect van de shakes te maximaliseren. In dit artikel beschrijven we de shakes met BCAA poeder! Wat weet u al van deze shakes?

 

De werking van een BCAA shake

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids, wat de meest essentiƫle aminozuren omvat. Dit zijn onder meer leucine, isoleucine en valine, die alle drie niet door ons eigen lichaam kunnen worden aangemaakt. Een BCAA shake heeft als voornaamste doel het tegengaan van spierafbraak tijdens een training. Tegelijkertijd draagt dit type shake bij aan de aanmaak van een droge spiermassa en ondersteunt de shake het spierherstel en de eiwitsynthese van ons lichaam. Des te sneller de eiwitten worden aangemaakt in ons lichaam, des te eerder zullen uw spieren volledig hersteld en aangesterkt zijn. De drie aminozuren die in BCAA zitten dragen hieraan bij.

 

Wanneer u het BCAA poeder tijdens een training inneemt zal uw lichaam altijd aminozuren gebruiken die in het BCAA poeder opgenomen zijn, in plaats van de aminozuren uit uw eigen spieren. Dit vermindert de spierafbraak tijdens een training, waardoor uw spieropbouw sneller zal verlopen.

 

Naast de mogelijkheid om BCAA als shake of smoothie te gebruiken, zijn er ook tabletten verkrijgbaar die u kunt slikken. Het is van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk, welke vorm van BCAA u het beste ligt.

 

Wat is het voordeel van BCAA poeder?

Aanbieders van BCAA poeder en pillen hebben vaak echter een duidelijke voorkeur. Zij raden aan om te kiezen voor BCAA poeder, aangezien de pil of capsule altijd eerst zal moeten worden opgelost voordat het door ons lichaam kan worden opgenomen. Het gehele proces van het aansterken van onze spieren zal hierdoor langer duren dan bij het gebruik van BCAA poeder.

 

Daarbij komt dat de aminozuren uit BCAA vaak tijdens een training moeten worden ingenomen, om het effect hiervan te kunnen maximaliseren. Op het moment dat u kiest voor een pil zal het langer duren voordat de aminozuren actief worden. De training kan in dat geval al bijna afgelopen zijn, waardoor een deel van uw bestaande spieren is afgebroken. Uw lichaam heeft in dit geval immers energie uit de aminozuren in uw spieren aangesproken, in plaats van energie uit de aminozuren in BCAA poeder.

 

Online BCAA poeder kopen

Bent u geĆÆnteresseerd in BCAA poeder? Er zijn verschillende webwinkels die dit poeder aanbieden. U kunt het poeder in verschillende smoothies gebruiken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

var dimensionValue = 'SOME_DIMENSION_VALUE'; ga('set', 'dimension1', dimensionValue);