Hoe Afvallen met shakes? – Check de beste dieet shakes

Afvallen met een shake dieetBeste lezers, afvallen met shakes (shake dieet) begint steeds populairder te worden in Nederland. Ik heb hieronder twee artikelen vermeld van twee websites. Het betreffen beide erg goeie schrijvers. Ik raad je ook zeker aan om hun eigen websites te bezoeken. Maar goed, mocht je dus meer willen weten over afvallen met shakes. Succes!

Afvallen met shakes kan één van de meest gemakkelijke en gezondste manieren zijn om af te vallen. Maar als je het verkeerd doet, dan kan een shake dieet één van de ongezondste manieren zijn.

In dit artikel lees je precies welke afvalshakes je moet drinken om, op een gezonde manier, snel en blijvend gewicht te verliezen. Het is zeker niet ongebruikelijk om maandelijks, op een gezonde en duurzame manier, 10 kilo te verliezen als je de simpele richtlijnen uit dit artikel volgt.

Als je niet leest en toepast wat er in dit artikel staat, loop je de kans de verkeerde afslank shakes te drinken. Deze verkeerde shakes zorgen er in eerste instantie voor dat je gewicht verliest, maar zodra je stop met het drinken van de dieet shakes kom je het gewicht direct weer aan.

Dit is ontzettend gevaarlijk omdat je denkt dat je goed bezig bent (je valt immers af), terwijl je in werkelijkheid ben je zeer ongezond bezig bent (dat is waarom je later je gewicht direct weer aankomt).

Lees dit artikel aandachtig om niet in deze valkuil te trappen en precies te weten wat gezonde shakes zijn.
Hoe kan het dat afvallen met shakes zo goed werkt?

Zoals ik ook al in mijn artikel over snel afvallen schreef, gaat het er uiteindelijk om dat je het aantal koolhydraten in je voedingspatroon verminderd. Het gaat erom dat je, je energie meer haalt uit eiwitten en gezonde vetten dan uit koolhydraten.

afvallen met shakes, wat doen ze?

Dit is precies wat goede afslank shakes doen. Een gezonde dieet shake zit vol eiwitten en gezonde vetten en heeft slechts een klein percentage koolhydraten.

De koolhydraten in de shake komen meestal enkel uit groente en noten en dit zijn ‘gezonde’ koolhydraten.

De koolhydraten die je het best kunt vermijden zijn onder andere: suiker, granen en zetmeel. De shakes die je hieronder gaat leren bevatten geen van deze koolhydraten.

De groenten en (een klein beetje) fruit zorgen voor de vitaminen; eiwitpoeder en pitten zorgen voor de eiwitten; en de lijnzaadolie en zaden zorgen voor de gezonde vetten.

Theoretisch zou je alle soorten voedsel in een shake kunnen stoppen, maar dit is niet altijd even lekker. Om te voorkomen dat je bepaalde essentiële voedingsstoffen te kort komt is het belangrijk dat je niet enkel dieet of afval shakes consumeert.

Je kan voor een periode een shake dieet volgen, maar uit mijn persoonlijke ervaring is de meeste duurzame manier van afvallen een combinatie van voedingsrijke dieet shakes en gezonde maaltijden.

Zo krijg je alle verschillende voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om al je lichaamsvet te verbranden. Terwijl je tegelijkertijd alle dikmakende voedingsstoffen, zoals suiker, granen en andere koolhydraten, buiten de deur houdt. Zo zul je het snelst afvallen met shakes.
Hier de recepten van 3 van mijn favoriete dieet shakes om snel af te vallen:
1. De groene motorMix alle ingrediënten in een blender en voeg zo veel water toe als nodig. Hoe meer water, hoe dunner de shake. De ingrediënten zijn:

200g spinazie of 200g boerenkool (evt. diepvries)
1 banaan
2 theelepels cacaopoeder
1 theelepel lijnzaadolie
1 eetlepel eiwitpoeder

2. De vet verbrander

Mix alle ingrediënten in een blender en voeg zo veel water toe als nodig. Hoe meer water, hoe dunner de shake. De ingrediënten zijn:

200g paksoi
30g pompoenpitten
6-8 druppels stevia
2 theelepels cacaopoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel lijzaadolie
1 eetlepel eiwitpoeder

3. De energieshake

Mix alle ingrediënten in een blender en voeg zo veel water toe als nodig. Hoe meer water, hoe dunner de shake. De ingrediënten zijn:

30g lijnzaad
30g chiazaad
15g gember
100g Broccoli
6-8 druppels stevia
2 theelepels cacaopoeder
1 eetlepel eiwitpoeder

Je vind er meer shakes met een uitgebreidere omschrijving in mijn receptenboek.

Je kunt ook je eigen recepten gaan ontwikkelen om af te vallen met shakes, de boodschappenlijst aan het einde van dit artikel zal je daarbij helpen. Hier zijn een aantal tips voor lekkere en gezonde afvalshakes:

Voeg eiwitpoeder toe voor voldoende eiwit. Optioneel kun je nog zaden en pitten toevoegen voor voldoende eiwit. Chiazaad, lijnzaad en pompoenpitten zijn goede voorbeelden hiervan.
Voeg een flink scheut lijnzaadolie toe aan een afslank shake voor een goede dosis omega-3 vetten.
Cacaopoeder en stevia zorgen voor een overheerlijke natuurlijke chocolade smaak aan de dieet shake.
Voeg tarwegraspoeder, spirulina en chlorella toe voor een alkaliserend effect op je lichaam. Deze producten zijn prijzig en zijn daarom ook optioneel.

Blijf daarnaast gezond voedsel eten van Jasper’s boodschappenlijst. Zoals ik hiervoor al schreef: een combinatie van gezonde dieet shakes en gezonde gerechten is de meest duurzame manier van afvallen. De 10 kilo die je dan elke maand verliest, die blijft er ook af.

De beste manier om gezond af te vallen is dus niet alleen maar een shake dieet volgen, maar ook meer gezonde gerechten gaan eten.
BRON:www.jasperalblas.nl

Shakes (ook wel smoothies genoemd) zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je dieet shakes om mee af te vallen, proteïne shakes om spieropbouw mee te stimuleren en fruit en groente shakes die je gezondheid sterk kunnen verbeteren.

Deze shakes hebben allemaal zo hun voordelen en nadelen.

In dit artikel zal ik vertellen wat de varianten gemeen hebben en hoe je het beste kan afvallen met shakes.
Inhoud van dit artikel:

Waarom zijn shakes zo populair?
Waarom uitkijken met het gebruik van shakes?
Hoe kun je gezond en snel afvallen met shakes?
Start afvallen met shakes!

Waarom zijn shake dieet zo populair?

Shakes zijn momenteel erg ‘hot’. Daarom komen er steeds meer soorten en maten bij. De bedoeling van een shake is meestal om van een bepaalde voedingsstof veel meer binnen te krijgen dan normaal en dat kan tal van voordelen hebben. Laten we de voordelen van een shake is op een rijtje zetten:

Het kost veel minder moeite om een iets te drinken in plaats van een bepaald voedingsmiddel te eten.
Een shake is sneller gemaakt dan een maaltijd.
Met een shake kan je veel preciezer bepalen hoeveel je van een bepaalde voedingsstof binnen wilt krijgen.
Een shake vult de maag en vermindert daardoor het hongergevoel.
De voedingsstoffen worden snel opgenomen door het lichaam.

Deze voordelen gelden in principe voor alle soorten shakes. Ondanks dat de voordelen zo rooskleurig zijn, hoeft het drinken van shakes niet te betekenen dat dit ook altijd gezond is.
Waarom uitkijken met het gebruik van shakes?

De voordelen die ik net heb genoemd kunnen in sommige gevallen ook nadelig zijn:

Als je wilt afvallen met shakes en je gebruikt hiervoor proteïne shakes, dan kan het zijn dat je lichaam teveel eiwitten binnen krijgt. Het verteren van eiwitten is een zwaar proces voor het lichaam. Bij teveel inname van eiwitten, zullen je nieren en lever teveel worden belast. Dit zorgt ervoor zorgt dat je later een hogere kans hebt om problemen te krijgen met deze organen.
Ook bij een hoge inname van eiwitten zullen de cellen in je lichaam meer willen groeien (delen), waardoor het verouderingsproces sneller verloopt. Daardoor is de kans een stuk hoger dat je eerder te maken krijgt met ouderdomsziekten zoals kanker, diabetes of hartfalen.
Een shake bevat relatief weinig vezels. Dat is één van de redenen waarom shakes zo snel worden opgenomen door het lichaam. Toch kan dit een nadelig effect hebben voor als je wilt afvallen met shakes.
Het lichaam is namelijk weinig energie kwijt aan het verteren van de shake en daardoor zul je dus minder calorieën verbruiken. Sterker nog, je metabolisme kan door het drinken van veel shakes sterk worden afgeremd, waardoor je lichaam steeds minder calorieën zal verbranden. De vele ervaringen die te lezen zijn op internet vertellen ook dat als je stopt met de shakes, de kans groot is dat je weer in een rap tempo aankomt.

Als je dus wilt afvallen met shakes, is het belangrijk om dit op een verstandige en gezonde manier te doen.
Hoe kun je gezond en snel afvallen met shakes?

Stop met proteïne- of eiwitshakes. Deze bevatten vaak teveel eiwitten en missen daardoor vele andere essentiële voedingsstoffen.

Voor afvallen met shakes kun je het beste zoveel mogelijk groente en fruit gebruiken. Dit worden ook wel groene smoothies genoemd. Door alleen het vocht van fruit en groente te drinken, kan je in een korte tijd en met relatief weinig moeite veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgen zoals eiwitten, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Wanneer je deze groene smoothies dagelijks drinkt, zullen deze vele gezondheidsvoordelen opleveren, waaronder het verliezen van gewicht.

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee zou kunnen houden om afvallen met shakes op een gezonde manier te doen:

Zorg voor zoveel mogelijk verse ingrediënten in je shakes. Zo zullen de voedingsstoffen in je shake veel meer in ‘leven’ zijn, waardoor deze effectiever hun werk kunnen doen. Bereid daarom je shakes zoveel mogelijk zelf, en zo min mogelijk met allerlei poeders.
Vervang niet al je maaltijden door shakes. Een shake bevat namelijk in de meeste gevallen weinig vetten en koolhydraten. Deze heeft het lichaam wel nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren.
Je kunt zoveel shakes drinken als je wilt die bestaan uit groente. Voor shakes met veel fruit wordt geadviseerd hier niet meer dan één (0,5 liter) van per dag te drinken. Ook adviseer ik om niet meer dan één eiwitshake per dag te drinken.
Niet alle groente en fruit is geschikt om te combineren. Gebruik daarom zoveel mogelijk dezelfde kleuren groente voor een groene smoothie. Bij fruit is het belangrijk dat het alle soorten fruit in de smootie zoet of juist zuur moet zijn.
BRON:www.echtgezondafvallen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

var dimensionValue = 'SOME_DIMENSION_VALUE'; ga('set', 'dimension1', dimensionValue);