Groene smoothies en afvallen

De liefhebbers van groene smoothies kunnen soms een beetje overdrijven. Dan zeggen ze dat je met het drinken van groene smoothies enorm veel kilo’s af kan vallen. Helaas is dat niet direct aan de orde. Het is zeker zo dat een groene smoothie per dag je kan helpen om een idealer gewicht te bereiken en het is evenmin gelogen dat groene smoothies gezond voor je zijn. Maar het zijn geen wondermiddelen die je direct helpen af te vallen.
Wat zijn groene smoothies dan wel, hoe helpen ze je dan met afvallen en waarom zijn groene smoothies een stuk gezonder dan gewone smoothies?

Groene smoothies

Groene smoothies zijn drankjes met een kenmerkende groene kleur. Die kleur komt door de ingrediënten die misschien niet zo vanzelfsprekend zijn: broccoli, bladspinazie, andijvie, komkommer, soms zelfs augurk.
Een gezonde groene smoothie heeft namelijk alleen maar gezonde ingrediënten. Deze worden in de mixer gedaan en met ijsblokjes gecruncht tot er een lekkere, koele massa van groene drab overblijft die je kunt drinken.
We gaan hier niet uitweiden over de vele recepten, want die zijn er online en in boeken in overvloed. In feite kun je gewoon alles mixen, zolang het maar gezond is.
Maar dat is toch niet lekker, zo’n bittere smoothie van groenten?
Nee, dat klopt. Voor een smoothie die alleen maar van bladspinazie en broccoli met wat ijsblokjes gemaakt is moet je sterk in de schoenen staan. Daarom doen de liefhebbers er vaak ook wat fruit doorheen. Een citroen, perzik of sinaasappel neutraliseert de smaak en haalt de bittere randjes er vanaf.
Door de vele mogelijkheden met fruit kun je eindeloos variëren. Er zijn ook liefhebbers van smoothies bij die er zaden en noten doorheen doen.

Afvallen met groene smoothies

Je kunt afvallen door groene smoothies te drinken. Zeker als je ze vervangt voor de ongezonde snacks die je nu eet als je honger of trek hebt. Een groene smoothie levert energie, maar zorgt er niet voor dat je aankomt. Er is weinig sprake van koolhydraten en dus ook weinig sprake van vetophoping. Je kan dus een groene smoothie als tussendoortje drinken, zonder dat je bang hoeft te zijn dikker te worden.
Het is niet zo dat je, door gewoon elke dag een groene smoothie te drinken, af gaat vallen. Als je daarbij je leven niet verandert en je eet- en drinkgewoontes niet verbetert, zal je geen effect ondervinden. De groene smoothie komt er dan als het ware bovenop en heeft geen enkele functie die vanzelf voor je aan de slag gaat.
Het is dus echt een zaak om je leven om te gooien. Al het ongezonde eruit en af en toe een lekkere gezonde smoothie.

Water in plaats van yoghurt of melk
Gelijk een waarschuwing, want veel mensen moeten wennen aan de smaak en voegen er al snel wat yoghurt of melk aan toe. Daar ga je direct de fout mee in, want een gezonde groene smoothie is op basis van water (ijsblokjes). Geen melk, geen yoghurt en al helemaal geen ijs. Daarmee ontkracht je het hele idee van de gezonde smoothie.

Begin vandaag nog
Een groene smoothie maken is heel makkelijk. Je hebt alleen een blender of staafmixer nodig en de ingrediënten voor jou smoothie. Ga dus naar de supermarkt, koop fruit en groenten die je lekker vindt en maak vandaag nog je eerste groene (gezonde) smoothie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

var dimensionValue = 'SOME_DIMENSION_VALUE'; ga('set', 'dimension1', dimensionValue);